23 Mart 2012 Cuma

CACIK


MALZEME
YOĞURT 3 KAŞIK
SARIMSAK 3 DİŞ
TUZ BİR ÇAY KAŞIĞI
SU 1.5 SU BARDAĞI
SALATALIK 1 ADET
YAPILIŞI 
ÖNCE SARIMSAKLARI DÖVEREK  YOĞURTA İLAVE EDELİM ARDINDAN TUZ VE  SALATALIĞI KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE İÇİNE DOĞRAYALIM BEN SALATALIĞIN DİŞLERDE HİSSEDİLMESİNİ SEVİYORUM İSTEYEN RENDE YAPABİLİR SONRA SUYU İLAVE EDEREK ÇIRPMA TELİ İLE KÖPÜRÜNE KADAR ÇIRPALIM GEREKLİ KIVAMA GELİNCE 20 DK DOLABA KOYARAK SOĞUMASINI BEKLEYELİM SOĞUK SU KULLANARAK DA HEMEN SERVİS YAPABİLİRİZ  NOT; 2 KİŞİLİK  TOPLAM SÜRE 8 DK AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder