MALZEME
1/2 KG BAKLA
2 KAŞIK SALÇA
BİR TUTAM TUZ
1 ADET SOĞAN
3 DİŞ SARIMSAK
1 SU BARDAĞI SU
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI:;
ÖNCE TENCERENİN İÇİNE SIVI YAĞ KOYUYORUZ.,
KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIM SOĞANLARA KOYARAK PEMBELEŞENE KADAR KAVURUYORUM ARDINDAN BAKLAYI, TUZU, VE SALÇAYI KOYARAK 5 DK SOTELİYORUM ARDINDAN 1 SU BARDAĞI SUYU İLAVE EDEREK OCAĞIN ALTINI KISMADAN ÖNCE 3 DİŞ SARIMSAĞI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYARAK YEMEĞE İLAVE EDİYORUM.SONRA OCAĞIN ALTINA İYİCE KISARAK 20 DK KIŞIK ATEŞTE YEMEĞİ PİŞİRİYORUM. SICAK OLARAK SERVİS YAPIYORUM (YANINA YOĞURT VEYA CACIK ÖNERİYORUM BOL SARIMSAKLI NEFİS OLUYOR DENEYİN LÜTFEN AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder