17 Şubat 2012 Cuma

ET SULU ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEME;
1 ÇAY BARDAĞI ŞEHRİYE
1/2 BARDAK SIVI YAĞ
6 SU BARDAĞI SU
1 KAŞIK SALÇA
 BİR TUTAM TUZ
1 PK BULYON
YAPILIŞI
TENCEREYE ÖNCE YAĞ KOYUYORUZ ARDINDAN SEHRİYE KOYUYORUZ BUNU PEMBELEŞENE KADAR KIZARTIYORUZ HAFİF PEMBELEŞİNCE  SALÇAYI İLAVE EDİYORUZ 1 DK KARIŞTIRIYORUZ  SONRA SUYU İLAVE EDİYORUZ ARDINDAN BULYONU ARDINDAN TUZ VE BÖYLECE 15 DK ORTA ATEŞTE KAYNATIYORUZ ŞEHRİYELER YUMUŞAYINCA VE SUYU YOĞUNLAŞMAYA BAŞLAYINCA OCAKTAN ALINCA SERVİS YAPIYORUZ BEN LİMON SIKILMASINI ÖNERİYORUM . AFİYET OLSUN .NOT; 4 KİŞİLİKTİR
PİŞME SÜRESİ 17 DK . TEŞEKÜRLER.

2 yorum: