8 Şubat 2012 Çarşamba

revani

 revani6yumurta,220 gr,irmik,750grseker,vanilya,limon; yapilisi:yumurtalari bir tencereye kirin icersine 150 gr seker koyup ilik bir yerde yumurta yapma teliyle carparak ezilmis yogurt kivamina getiriniz,sobra,icersine irmigi serperek koyup bir defa karistiripyaylanmis bir kaliba hamuru dokunuz. , onceden isitilmis orta hararetli firina koyup agzini hic acmadan 40 dk pisiriniz alti ustu pembe renkte olacak diger tarafta kalansekeritemiz bir tencereye koyup uzerine 4 parmak gececek kadar su koyup kaynatiniz bir tasim kaynayinca icerisine yarim limon koyunuz atesdan aliniz revaniyi kaliptan cikarip genis bir kaba koyup serbetin 3/4 unu dokunuz tekrardan ates uzerine veya firina koyup hafif kaynatarak serbeti cektiriniz arasira kasikla tatlinin uzerine serbet dokunuz kalan 1/4 serbeti ateste iyice koyulastirip serbeti,serbeti tamamen ceken tatlinin uzerine dokunuz., soguyuncaya karelere kesip tatli tabaklarina koyup servis yapiniz afiyet olsun tesekurler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder