26 Aralık 2011 Pazartesi

TAVADA PİLİÇ BUTLARI

MALZEME;
200 gr taze mantar
 1 bardak soya yağı
1 su bardağı tavuk suyu
8 adet piliç baget
2 adet kuru soğan
4 adet küp doğranmış dometes
az taze fesleğen
100 gr zeytin
2 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı;
1- Kuru soğanı kuşbaşı doğrayın. Dometesleri soyup çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde kesin. Mantarları ıslak bir bz ile silip küçük parçalara ayıyırn.
2- Piliç bagetlerini soya yağında ters düz ederek çevirin. Soğanları ilave edip öldürün .Mantarları ilave edip 2 dakika daha çevirin.
3_ Dometesleri , tavuk suyunu , doğranmış sarımsağı  ve doğranmış fesleğeni ilave edip , tuz ile lezzetlendirin . 20 dakika pişirin . afiyet olsun .

2 yorum:

  1. Ramazan Günaydın ,sabah akşam tavuk yesem bıkmam.eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekürler sevgiler nefis oldu tavuk etleri vişnap

    YanıtlaSil