30 Aralık 2011 Cuma

Teflonda baharat soslu tavuk parçaları

Malzeme
3 kişilik
1/2 tavuk
pul biber
 karabiber
 2 diş sarımsak
ketçap 2 çorba kaşığı
Sıvı yağ 1 bardak
tuz
Yapılışı;
Tavuğu teflon tavada ızgara yapacak büyüklükte parçalara ayırıyoruz .  bir kaba  sıvı yağ, karabiber, sarımsak, pul biber 1 kaşık, tuz, ve  ketçap koyarak harmanlıyoruz  sonra tavuk parçalarını bu sosoun içinde oğuyoruz . Teflon tayavaya sıvı yağ koyuyoruz yağ ısınınca tavuk parçalarını düzgünce  yerleştiriyoruz bir tarafı kiremit rengi alana kadar kızartıp diğer tarafını çevirerek iki tarafını da kiremit renginde kızartıyoruz . yanında dometes ve yeşil biber ile süsleyerek servis yapabiliriz   afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Harikaaa görünüyor:) Eline sağlık Ramazan abicim.Biz de yapalım.

    YanıtlaSil
  2. Yapalım hatta toplaşıp hep beraber yiyelim.Ramazan tavuklar şahane görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  3. teşekürler Vişnap bir gün toplaşalım yapalım yiyelim::)

    YanıtlaSil