17 Aralık 2011 Cumartesi

ISPANAKLI KEK



Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış ve püre edilmiş ıspanak sadece yaprakları olacak sapı kullanılmıyor)
1 su bardağı zeytinyağı,
1 su bardağı toz şeker,
3 yumurta,
2 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un (Kek kıvamına gelecek kadar)
Hazırlanışı
Tüm malzemeler karıştırılıp 180 C’de pişiriliyor.piştikten sonra kekin kenarlarından bir parça ayırıp kurutun. daha sonra arasına ve üzerine krema sürüp, kurutmuş olduğunuz kek kırıntıları ile süsleyin. Ispanaktan dolayı kek yeşil bir renk alıyor ve görenler fıstıklı kek sanıyor :) denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder