Etsiz Çiğ Köfte
Yarım kg ince bulgur
2 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
2 orta boy domates rendesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı çekilmiş ceviz (çok ince çekilecek, un gibi)
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kişniş tozu
1 çay kaşığı tarçın
Bolca isot pulbiber
Kaynamış su
İstenirse ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan
- Bulgurun üzerine ıslanıncaya kadar kaynar su döküp, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bulgurlar yumuşayana kadar bekleyin.
- Bulgur yumuşayınca yoğuracağınız geniş bir tepsinin ortasına alın, üzerine bolca isot ve baharatları ekleyin.
- Domatesi, soğanı ve sarımsağı rendeleyin, salçaları, ceviz içini ve zeytinyağını ekleyip bulgur iyice yumuşayana kadar güzelce yoğurun.
- Bulgur yumuşayınca limon suyu ve nar ekşisini de ekleyip tekrar yoğurun.
- Eğer yeşillik eklemeyi istiyorsanız bu aşamada ekleyip biraz daha yoğurup, ara sıra elinizi ıslatarak köfte şekli verin.
- Köfteleri bol yeşillik serilmiş servis tabağına dizin.afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder