24 Aralık 2011 Cumartesi

NİSAŞTA HELVASI

NİŞASTA HELVASI 

Malzeme: 
125 gr. nişasta 
200 gr. tereyağı 
400 gr. şeker «tam dolu olmayan iki bardak» 
50 gr. iç badem 
2,5 bardak su 

Yapılışı: 
Yağ bir tencerede kızdırılıp, içine şeker de katılarak kaynatılır. Nişasta 2 - 2,5 bardak kadar suda ezilerek boza gibi olup, tenceredeki yağlı şekere, karıştıra karıştıra ilâve edilerek yedirilir. Sonra bu karışım ağır ateş üstünde karıştırmaya devam edilerek ortalama yarım saat kadar pişirilir. Kıvamı lokum şekeri gibi olunca, karıştırmaya devam edilerek bir tabağa aktarılır. Üzerine kabukları soyulmuş iç badem konarak servis yapılır.

2 yorum: