MALZEMELER;
1 kg küçük boy patlıcan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet soğan
4 adet dometes
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı toz şeker
çeyrek bardak su
Tuz
Yapılışı;
1-Patlıcanları yıkadıktan sonra saplarını kesin. Bıçakla ortadan ikiye bölün . Bombeli kalan tarafını kenarlarda mesafe kalacak şekilde biraz derinden kesin.
2-bir kabın içine halka doğranmış soğanları iri küp kesilmiş dometesleri ve kıyılmış maydanozları hazırlayarak karıştırın. Ezilmiş sarımsak , limon suyu , şeker ve tuzu ilave ederek karışımı lezzetlendirin.
3-Tavayı zeytinyağını dökerek kızdırın. Patlıcanların iki tarafını kızartarak, kağıt havlu üzerinde bekletin.patlıcanları dikdörtgen fırın tepsisine dizin. Kestiğiniz yerlerden açarak , hazırladığınız harç ile doldurun. Üzerine su ilave ederek fırında veya ocakta pişirin. afiyet olsun.
4 kişilik
Hazırlama süresi 15 dk
Pişirme süresi 25 dk.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder