15 Aralık 2011 Perşembe

SAÇ KAVURMA


 SAÇ KAVURMA

Saç kavurmamalzemeleri

  • 250 gr kuyruk yağı
  • 500 gr tavuk eti
  • 200 gr soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 250 gr sivri biber
  • 150 gr kırmızı biber(salçalık biber)
  • 150 gr Çarliston biber(tatlı yeşil biber)
  • 200 gr domates
  • Tuz, Karabiber(1 çay kaşığı), Pul Biberi(isteğe Göre)
  • Saç kavurma tarifi

    İlk önce kuyruk yağını zeytin büyüklüğünde kuşbaşı yaparak kızgın sacın üzerine dökün, kuyruk yağı pembeleşince üzerine kuşbaşı etleri ekleyin, etleri1 dakika kadar kavurduktan sonra biberleri halka şeklinde doğrayıp eti (yeşil biberlerin eni 1,5 cm, kırmızı biberin eni 0,5 cm olmalıdır). Hepsini etleri pişinceye kadar kavurun ( bu da yaklaşık 15 dk. yapıyor). Sonra içine domatesleri kuş başı doğrayıp atın, domatesler hafif haşlanınca yarım ay şeklinde ince ince dilimlenmiş soğanları ekleyin, soğanlar haşlanınca maydanozuda koyun ve üzerine Tuz karabiber ve pul biberi atın, Sacın üzerine bir kapak örtün ve ocağı söndürün, Kapak sacın üzerinde 2 dakika durduktan sonra sac kavurmanız hazır demektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder