13 Aralık 2011 Salı

hamsili pilav


Hamsili Pilav

Malzemeler

1 kg hamsi
2 çorba kaşığı kuşüzümü
3 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık (çam fıstığı)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç (yarım saat önceden üık suda bekletilmiş)
4 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,
karabiber

Hamsinin kılçıklarını, baş ve kuyruk kısmını ayıklayın. İyice yıkayıp süzün. Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayıp ılık suda ıslatın. Soğanları incecik kıyın. Fıstık ve bir tutam tuzla beraber zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kavuran. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanla birlikte 3-4 dakika kavurun. Daha sonra 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Kuşüzümü, tuz, karabiber katın. Bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Önce harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca hemen ateşi kısın. Pilav suyunu tam çekmeden ateşten alın. Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın. Orta boy bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Tepsinin tabanına ve kenarlarına, açılmış hamsileri sırt tarafı tepsiye gelecek şekilde düzgünce dizin. Pilavı üzerine dökün, kaşığın tersiyle üstünü düzleyin Tepsinin kenarındaki hamsileri pilavın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder