18 Aralık 2011 Pazar

GARNİTÜRLÜ TAZE FASÜLYE

MALZEMELER;
1 KG TAZE FASÜLYE
1 ADET KIRMIZI DOLMALIK BİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM FİNCAN İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI;
1-Fasülyelerin kılçıklarını temizleyin . buyükçe bir tencereye su ile doldurun . tuzu ve fasulyeleri ilave edip fasulyeler yumuşayıncaya kadar 10 dakika kaynatın. sonra soğuk suyun altında tutup iyice süzün.
2- Bu arada tavayı ısıtın ve ince uzun şeritler halinde doğradığınız kırmızı biberleri orta hararetli  ateşte soteleyin. ve yağını süzüp kağıt havluda bekletin. tencerede zeytin yağını kızdırın. içine fasülyeleri , kırmızı biberleri, tuzu ve karabiberi ilave edin. 25 dakika kadar fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder