15 Aralık 2011 Perşembe

EGE SALATASI

MALZEME;
1 ADET GÖBEK MARUL
 BİR DEMET FRİZE OT
 1 DEMET ROKA
2 ADET DOMETES
 2 ADET SALATALIK
150 GR BEYAZ PEYNİR
 2 ADET TAZE SOĞAN
1 ADET KURU SOĞAN
 2 ÇORBA KAŞIĞI SİYAH ZEYTİN
 2 ÇORBA KAŞIĞI YEŞİL ZEYTİN
 SOS İÇİN ;
8 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
 4 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
VE TUZ
 YAPILIŞI;
1- Göbek salata, roka, ve frize otları , bol su ile yıkayıp bir mutfak havlusu üzerinde kurutun.
2-Dometesleri soyun ve küp şeklinde doğrayın,. salatalıkları ise kabuklarını soymadan yıkayıp kurutun ve halka doğrayın . taze soğanları ve kuru soğanı da halka şeklinde doğrayın.
3- Beyaz peynirleri tuzunu alması için bir gece önceden suda bekletip iri küpler halınde kesin. Yeşillikleri eliniz ile kırın. zeytinleri de ekleyerek hepsini bir kapta karıştırıp salata kaselerine paylaştırın. Ardından sos malzemesini karıştırarak salatanın üstüne dökün . afiyet olsun herkese öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder