13 Aralık 2011 Salı

KURU KÖFTE

Malzemeler
• 150 g (1 orta boy) soğan
• 600 g az yağlı koyun kıyması
• 5 dilim tost ekmeği
• 3 yumurta
• tuz
• taze çekilmiş karabiber
• kimyon
• 100 g (6 2/3 çorba k.) Sana
• 125 g (1 su bardağı) un
Yapılışı:
Ön Hazırlık :
Kuru köfte için bir kapta az yağlı koyun kıyması, rendelenmiş soğan,ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, yumurta,tuz,karabiber ve kimyonu iyice yoğurarak karıştırın.Köfte hamurunu serin bir yerde en az 15-20 dakika dinlendirdikten sonra,parmak biçiminde parçalar halinde yuvarlayın.Fazla yağını çekmesi için,köfteleri tavadan çıkarıp bir kağıt havlu üzerine alın.Sana’yı bir tavada kızdırıp,unlanmış kuru köfteleri kızgın yağda altüst ederek pişirin.
HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak soğanı büyükçe bir kabın içine rendeleyin.Unu eleyin.Soğan rendesinin bulunduğu kabın içine kıymayı koyun.Ekmeği ıslatıp,iyice sıktıktan sonra ufalayın ve aynı kaba katın. Kanşıma yumurtalan ilave edin.Tuz,karabiber, kimyonla lezzetlendirin.Malzemenin tümünü iyice yoğurarak karıştırın.Üzerini örtüp,serin bir yerde en az 15-20 dakika dinlendirin.Köfte hamurunu dinlendirdikten sonra elinizle parmak gibi yuvarlayın.Sana’yı bir tavada orta ateşte eritin. Yağ kızınca köfteleri elenmiş una bulayıp,kızgın yağda,her tarafının eşit pişmesi için zaman zaman karıştırarak 4-5 dakika kızartın.Köfteleri yağlarını süzdürerek tavadan alın.Kağıt havlu üzerinde yağlarını iyice süzdürdükten sonra bir servis tabağına aktarın.Kuru köfteleri,dilediğiniz garnitür ile soğuk veya dilerseniz sıcak olarak servis yapın.
4— Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılara,üzerine birer kürdan saplanırsa soğuk büfe için bir çeşni olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder