13 Aralık 2011 Salı

Yemek Tarifi

  •  BROWNİ CAKE
      • 200 gr. bitter çikolata
      • 100 gr. yarım ceviz
      • 150 gr. yumuşamış tereyağı
      • 150 gr. pudra şekeri
      • 1 çay kaşığı kabartma tozu
      • 50 gr. sade un
      • 3 büyük yumurta
      • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
    • Yapılışı

      1. Fırını 180°C’ye getirerek ön ısıtma yapın.
        Çikolatayı parçalara ayırın ve 4 yemek kaşığı suda eritin. 50 gr. tereyağı ekleyin ve iyice karıştırın, sonra biraz soğumaya bırakın.
        Cevizleri mikser kabına yerleştirin ve büyük parçalara ayırmak için mikseri birkaç kez çalıştırın. Kenara alın.
        Yumurtaları, şekeri ve tarçını mikser kabına yerleştirin. 30 saniye karıştırın, kapaktaki kanaldan yavaş yavaş tereyağı, un, kabartma tozu ve erimiş çikolatayı ekleyin. Karışımı düz ve homojen yapmak için mikseri birkaç kez çalıştırın.
        Blender durduktan sonra, ezilmiş cevizleri ekleyin ve spatula ile karıştırın.
        Karışımı yağlı  BORCAM KASEYE  dökün. 20 dakika pişirin, daha sonra kalıptan almadan önce 10 dakika bekletin ve keki eşit parçalar halinde kesmeden önce tamamen soğumasını bekleyin.
        İpucu: Brownileri koyu krema eşliğinde de servis edebilirsini
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder