24 Aralık 2011 Cumartesi

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ NOKUL




MALZEMELER

Hamuru için;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir iki damla limon suyu



İç malzemesi için;

1 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Kuru üzüm






YAPILIŞI;

Öncelikle hamur üç bölüme ayrılır. Her bir pazı 15 cm genişliğinde açılır. Açılarak elde edilen hamurların üzerine iç malzeme döşenir. Bu hamur oklavaya sarılır. Oklava arasından çıkarıldıktan sonra hamur düzeltilip verev verev kesilir. Diğer hamurlar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında pişirlir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder