MALZEMELER;
500gr piliç göğüs eti
2 adet orta boy dometes
2 adet sivri biber
Sos için;
4 çorba sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
Tuz karabiber
Yapılışı;
1-Piliç etlerini iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Dometesleri ve biberlerin büyüklüğüne göre kesip şişe takmak üzere hazırlayın.
2-Marinad sos için sıvı yağ içine kırmızı pul biber , dövülmüş sarımsak ,tuz, karabiber koyarak derin bir kapta karıştırın .kuşbaşı doğradığınız piliç etlerini hazırladığınız sosta 2 saat kadar bekletin (kırmızı et olarak da aynı uyguluyoruz.)
3-Lezzetlenen etleri ,dometes, biber, et ile şişlere takıyoruz. Barbükü veya yapışmaz tavayı ısıtarak yaplayalım etleri tersyüz ederek pişiriyoruz afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder