22 Aralık 2011 Perşembe

BARBUNYA PİLAKİ


MALZEMELER;
1 kutu konserve barbunya 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet dometes
1 tatlı kaşığı dometes salçası
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 bardak su
Tuz
Yapılışı;
1- Barbunyaları bol su ile yıkayıp süzün. Sivri biberlerin ve domesteslerin
çekirdeklerini temizleyerek küp doğrayın. Dometes  salçasını 2 çorba kaşığı su ile sulandırın.
2-Zeytinyağını kızdırıp ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları pembeleştirin. Dometes ve biberleri ilave edip 5 dakika sote edin
Sulandırılmış dometes salçasını ekleyin. ve 2 dakika daha soteleyin. Suyu ve limon suyunu ilave ederek 10 dakika kaynatın .Barbunyaları ilave ederek 20 dakika pişirin.
3-Barbunya pilakinizi başka bir kaba   boşaltarak altına soğuk su koyun. 10 dakika sonra suyu tekrar değiştirerek soğutmayı sürdürün . afiyet olsun . 
Not; 4-6 kişilik
hazırlama süresi 20 dakika
pişme süresi 5+10+20 dakika
Maydanoz ve limonla süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder