TEKİRDAĞ KÖFTESİ;YAPILIŞI:1.Kıymanın içine, soğan rendesi, dövülmüş sarmısak, irmik, un, yumurta, tuz, kimyon ve karabiber katarak çok iyi yoğurunuz,
2.Bir gün buzdolabında bekletiniz,3.Tekrar yoğurarak orta parmak gibi uzun köfteler yuvarlayınız,
4.Kızdırılmış ve yağlanmış ızgarada
MALZEME:MALZEMESİ
1/2 Kg. Dana kıyma. 1/2 Kg. Koyun kıyma,
2 Çay bardağı irmik, 1 Çay bardağı un,
1 Baş soğan, 5-6 Diş sarımsak, I Tatlı kaşığı karabiber, 1 Tatlı kaşığı kimyon,
3 Yumurta,
2 Çay bardağı irmik, 1 Çay bardağı un,
1 Baş soğan, 5-6 Diş sarımsak, I Tatlı kaşığı karabiber, 1 Tatlı kaşığı kimyon,
3 Yumurta,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder