13 Aralık 2011 Salı

MERHABA YENİ BLOG

TEKİRDAĞ KÖFTESİ;YAPILIŞI:1.Kıymanın içine, soğan rendesi, dövülmüş sarmısak, irmik, un, yumurta, tuz, kimyon ve karabiber ka­tarak çok iyi yoğurunuz,
2.Bir gün buzdolabında bekletiniz,
3.Tekrar yoğurarak orta parmak gibi uzun köfte­ler yuvarlayınız,
4.Kızdırılmış ve yağlanmış ızgarada 
MALZEME:MALZEMESİ
1/2 Kg. Dana kıyma. 1/2 Kg. Koyun kıyma,
2 Çay bardağı irmik, 1 Çay bardağı un,
1 Baş soğan, 5-6 Diş sarımsak, I Tatlı kaşığı karabiber, 1 Tatlı kaşığı kimyon,
3 Yumurta,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder