13 Aralık 2011 Salı

MANTILI KIRMIZI BİBER ÇORBASI

Yemek Tarifi

  •  MANTILI KIRMIZI BİBER ÇORBASI
    MANTILI KIRMIZI BİBER ÇORBASI
    Bir soğanı ince ince doğrayıp 4 çorba kaşığı zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. İçine 4 adet kırmızı kapya (uzun salçalık) biberin çekirdeklerini çıkarıp 1 cm’lik küpler şeklinde doğrayın. Tencereye ekleyip 3 defne yaprağı, bir tatlı kaşığı kimyon, bir çorba kaşığı kahverengi şeker ve bir adet de ince ince doğradığınız acı kırmızı biber ekleyin. Acı kırmızı biberiniz yoksa yeni kurutulmuşlardan bir kolye almanızı tavsiye ederim ya da bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber kullanabilirsiniz. Bu şekilde 5 dakika hepsini kavurduktan sonra içine 3 su bardağı tavuk veya sebze suyu ekleyip 15 dakika kaynatın. Biberler iyice yumuşayınca içinden defne yapraklarını çıkarıp, el blendırıyla iyice püre haline getirin. Bir adet biberiye içine sıyırıp, 2 diş ezilmiş sarımsak ekleyip çorbayı dinlenmeye bırakın. Mümkünse bu şekilde 2 saat dinlensin, sonra hafif ılıtıp biberiye dalını çıkarıp 100 ml yani bir kutu hazır kremanın yarısını ekleyip karıştırın. Kaynar seviyeye gelince, mantıları da ekleyip 7-8 dakika daha pişirip servis yapın. AFİYET OLSUN TEŞEKÜRLER:)!!!

  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder