18 Aralık 2011 Pazar

Peynirli enginar dolması

Peynirli enginar dolması
Malzeme;
6 adet enginar
1 parça grevyer peyniri
3 çorba kaşığı taze ekmek kırıntısı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı;
1-Enginarların dış yüzeyindeki kabukları soyun. daha sonra limon suyu kattığınız tuzlu suda enginarları 35 dakika yumuşayıncaya kadar kaynatın.
2-Enginarların saplarını keserek bir kaşık yardımıyla içlerini oyun
3-Pişen enginarları soğuk suyun altında altında yıkayın ve 4 tanesini ayırın kalan 2 enginarı küp şeklinde doğrayın ve bir yemek kabında saklayın . İçine peyniri iyice ufalayınve ezerek pürüzsüz bir püre haline getirin . karabiber ilave edin .püreyi kaşıkla ,ayırdığınız 4 adet enginarın içine tepeleme doldurun ve 180 derece ısıttığınız fırına enginarları dizin. Küçük bir kasede ekmek kırıntılarıyla , hafif ısıttığınız zeytinyağının yarısını karıştırın ve enginarları üzerinde gezdirin. Arta kalan zeytinyağını da üzerlerine serpin 20 dakika altın sarısı renk alana kadar fırında kızarmaya devam edin  afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder