19 Aralık 2011 Pazartesi

Elmalı kurabiye


Malzemeler;
5 bardak un
250 gr margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
1 pk kabartma tozu
bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
İç malzeme;
3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı;
İç malzemesi için elmayı rendeleyin, ve tencereye alın şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. suyunu çekince tarçın, ceviz yada fındık ekleyin , ocaktan alıp soğutun. Diğer yandan hamur için tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayacak  yumuşak hamur elde edin ., ve hamuru ikiye bölün merdaneyle çok ince olmayacak şekilde hamuru açın, bunu 8 ze bölün ve hepsinin içine orantılı olarak elmalı harcı koyun rulo yaparak kapatın yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin içene dizelim  180 derece ısıtılmış fırında  30 dakika kadar üstü pembeleşinceye kadar pişirelim soğuyunca pudra şekerini üstüne çay süzgecide olabilir ekerek serviz yapalım sıcak olarak pudra şekeri  serpmeyelim erir .afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder