18 Aralık 2011 Pazar

Tas kebabı

MALZEMELER;
1 KG KOYUN ETİ
4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
2 SOĞAN
3 DOMETES
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMETES SALÇASI
3 BARDAAK SU 
 1 ADET PATATES
TUZ
YAPILIŞI;
Etleri kuşbaşı doğrayıp soğanları mümkün olduğunca küçük parçalar halinde kesin . 
2-Dometes kabuk ve çekirdeklerini çıkarın.
3-Üç bardak su ısıtın ve bütün bu hazırlıklar bittikten sonra 4 çorba kaşığı tere yağını tencereye koyup kızartın.
4-Bu kızdırılmış yağa kuşbaşı etleri boşaltın .Ve etlerin tamamen kızarmasını sağlamak için bir iki defa çevirin. etler iyice ve gereği kadar kızarınca delikli kepçenizi alın ve etlerin yağını tencereye süzdükten sonra başka bir kaba koyun. 
5-Tencerede kalmış olan sıcak yağa ,ince kesilmiş soğanları katın ve pembemsi bir renk alana kadar kavurun.
6-Soğanları istenilen rengi ve şekli alınca bir çorba kaşığı dometes salçasını yada ufalanmış kabuksuz ve çekirdeksiz 3 dometesin parçalarını gereği kadar örneğin bir tatlı kaşığı kadar tuzla birlikte önceden kızartılmış olan kuşbaşı etleri tencereye boşaltın. ve vakit geçirmeden , üç bardak kadar sıcak suyu yavas yavaş ve azar azar ete içirin.
7-Ondan sonra hemen tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve normal ateşte 2 saat  pişmesini sağlayın(isterseniz patatesleri dilimleyerek salçasını koymadan önce patatesleri kavurarak kuşbaşı eti salçasını , dometisini koyabilirsiniz) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder