3 Nisan 2012 Salı

Kereviz yemegi

Latince ismi : Apium graveolens
Kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve çeşitli madeni maddeleriyle çok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, mideyi kuvvetlendirdiğini ve iştah açtığını bildiriyor. Uzmanlar, kerevizin, iç salgı bezlerini ve özellikle vücutta çok çeşitli vazifesi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırdığını, sinir yorgunluğunu da önlediğini ifade ediyor. Kanı pisliklerinden temizlediğini ve sivilcelerin geçmesine, yüzün pembe bir hal almasına yaradığını vurgulayan uzmanlar, kerevizin diğer faydalarını şöyle sıralıyor: “Karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizliyor. Sarılığı gideriyor, böbrekleri çalıştırıyor, fazla suyu dışarı atıyor. Böbreklerden kumu, taşı döküyor. Şişmanları zayıflatıyor ve cinsel faaliyeti çok arttırıyor.”
Malzemeler
2 havuç
2 soğan
1 kg kereviz
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Havuçların kabuğunu kazıyıp 1 santim eninde halka halka dilimleyin.
Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağıyla beraber kalın tabanlı bir tencereye koyun. Kısık ateşte kavurmaya başlayın. Havuçları ekleyin, ikisini beraber soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kerevizi ve haşlanmış bezelyeyi ilave edin. Portakal suyunu ve şekeri koyun. Tuzuna bakın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp bütün sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamadan önce suyunu çekerse 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz. Servis tabağına boşaltıp ılınmaya bırakın. afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder