5 Nisan 2012 Perşembe

yahni

1 kg   oğlak eti
60 gr (4 çorba kaşığı) margarinyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ
2 soğan doğranmış
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un (elenmiş) 
5 su bardağı su 
2 çorba kaşığı dometes salçası
4 adet dometes  küçük parçalara bölünmüş
1 çay kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1  su bardağı haşlanmış nohut


Büyük bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca kuşbaşı etlerini azar azar ekleyip arasıra karıştırarak 4-5dakika, hafif kahverengi olana kadar kızartınız. Bir delikli kepçeyle etleri tencereden alıp, ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarınız. Kalan etleri aynı biçimde kızartınız. Bütün etler kızartılıp cam kaba çıkarıldıktan sonra, rafine yağı tencereye koyunuz. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 8-10dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız. Ateşi iyice kısıp, unu tencereye serpiniz. Unu soğanlarla iyice karıştırıp, pürtüksüz bir bulamaç haline getirerek 8-10 dakika, un pembeleşene kadar kavurunuz. 
Tencereyi ateşten alıp, yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak suyu katınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sürekli karıştırarak ve tencerenin dibini kazıyıp kahverengi unu yedirerek, suyu kaynatınız. 
Kaynayınca domates salçası, domates, maydanoz, tuz ve  yeşil ve kırmızı pul biber; devamlı karıştırarak karışımı kaynatınız. 
Tencereyi ateşten alıp, içindeki karışım. Nohutları kaba ekleyip 30 dakika daha, et iyice yumuşayana kadar pişirmeğe devam ediniz.  yemeğinizi kabında servis ediniz. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder