14 Aralık 2011 Çarşamba

GAZİANTEP USULÜ KABAK MUSAKKA



Malzemeler
1kg sakız kabak
500 gr orta yağlı kıyma
2 adet yeşil biber
3 orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı salça(domates- biber karışık)
100 gr margarin
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı
Kabakları yıkayalım, bir parmak kalınlığında halka halka doğrayalım.
Daha sonra sıvıyağda arkalı önlü kızartalım.
Soğanları küp küp doğrayalım.Yağda kıyma ile birlikte kavuralım.biberleride doğrayıp ekleyelim.salçasınıda ekleyip bir çay bardağı kadarda su ekleyip kaynatalım.tuzunu, baharatlarınıda ekleyip ocaktan alalım.
Kızarttığımız kabakları orta boy bir tepsiye dizelim.Üzerine kıymalı harcı dökelim.
Daha sonra bir domatesi halka halka kesip üzerine döşeyelim.
Fırında domatesler biraz kızarıncaya kadar pişirelim. afiyet olsun yeni  önerilerinizi beklerim

2 yorum: