Yemek Tarifi
75 gr. tereyağı
1 adet ıstakoz (normal büyüklükte)
4 – 5 çorba kaşığı sek beyaz şarap
3 bardak koyu krema
5 adet yumurta sarısı
bir çimdik kırmızı biber (acı)
1 silme çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı limon suyu
pirinç (servis için haşlanmış, veya tereyağlı kızarmış ekmek)
1 adet ıstakoz (normal büyüklükte)
4 – 5 çorba kaşığı sek beyaz şarap
3 bardak koyu krema
5 adet yumurta sarısı
bir çimdik kırmızı biber (acı)
1 silme çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı limon suyu
pirinç (servis için haşlanmış, veya tereyağlı kızarmış ekmek)
ıstakozu kuşbaşı doğrayın. tereyağın köpüklenmesi kesilinceye kadar büyük bir tavada eritin. ıstakozu sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. alkolle iki bardak koyu kremayı karıştırın. kaynatın, sonra çok hafif ateşte 2 dakika kanştıra karıştıra pişirin. yumurta sanlarını bir bardak koyu kremanın içerisine atıp çırpın. tavadaki şaraplı sostan4 çorba kaşığı sosu kremaya karıştırın. bu karışımı, çabuk çabuk karıştırarak tavadaki sosa katın. koyulaşıncaya kadar hafif ateşte pişirin. sosun kesilmemesi için sakın kaynatmayın. kırmızı biberi, tuzu ve limon suyunu katarak, pirincin veya sıcak tostun üzerinde derhal servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder