Malzemler:
- Kuşbaşı et (dana veya kuzu, isterseniz tavuk da kullanabilirsiniz)
- Kiraz domates
- Mantar
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- ( isterseniz patates ve arpaçık soğanda kullanabilirsiniz)
- Mayonez, ketçap ve bir su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi.
- Tuz
- Çöp şiş
Terbiyesi İçin:
- Süt
- Salça
- Karabiber, krımızı biber, kimyon, kekik, nane
- Sarmısak
Hazırlanışı:
- Etleri 6-7 saat önceden terbiye malzemesi ile karıştırıp dinlenmeye bırakın.
- Etler terbiyelendikten sonra istediğiniz sıra ile domates, biber ve mantarlarla beraber çöp şişlere dizin. (sebzeleri önceden tuzlayın)Fırınız ızgarasında çevirerek arzu ettiğiniz kadar pişirin.
- İsterseniz üzerine biraz ketçap ve mayonez gezdirip kaşar peyniri serpin ve sıcak fırına verip eriyinceye kadar bekletin.
- Sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder