13 Aralık 2011 Salı

ÇÖP ŞİŞ



Malzemler:

  1. Kuşbaşı et (dana veya kuzu, isterseniz tavuk da kullanabilirsiniz)
  2. Kiraz domates
  3. Mantar
  4. Kırmızı biber
  5. Yeşil biber
  6. ( isterseniz patates  ve arpaçık soğanda kullanabilirsiniz)
  7. Mayonez, ketçap ve bir su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi.
  8. Tuz
  9. Çöp şiş
Terbiyesi İçin:
  1. Süt
  2. Salça
  3. Karabiber, krımızı biber, kimyon, kekik, nane
  4. Sarmısak

    Hazırlanışı:

    1. Etleri 6-7 saat önceden terbiye malzemesi ile karıştırıp dinlenmeye bırakın.
    2. Etler terbiyelendikten sonra istediğiniz sıra ile domates, biber ve mantarlarla beraber çöp şişlere dizin. (sebzeleri önceden tuzlayın)Fırınız ızgarasında çevirerek arzu ettiğiniz kadar pişirin.
    3. İsterseniz üzerine biraz ketçap ve mayonez gezdirip kaşar peyniri serpin ve sıcak fırına verip eriyinceye kadar bekletin.
    4. Sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder