13 Aralık 2011 Salı

Yemek Tarifi

  •  KESTANE PASTA
    Malzemeler:
    • 400 gram haşlanmış kestane
    • 1/2 su bardağı pudra şekeri
    • 100 gram tereyağı
    • 100 gram bitter çikolata
    • 3 yemek kaşığı süt
    • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da 1 paket vanilya)
    • 2 yemek kaşığı konyak (istenirse)
    Üzerini kaplamak için ganaj;
    • 100 gram bitter çikolata
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı krema
    • süslemek için pudra şekeri ve vanilyalı dondurma (istenirse)
    Ganaj; Çikolatayı benmari usulü eritin, içine tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırın.
    Hazırlanışı:

    • Kestanelerin bir tarafının kabuğunu kestaneyi zedelemeden çizin ve bol su içinde pişirin. Pişen kestanelerin kabuklarını soyun ve bekletin.
    • Çikolatayı erimiş tereyağının içinde eritin, sütü, vanilya ve konyağı içine ilave edin. Hazırlardığınız karışımı mutfak robotunda kestane ve pudra şekeri ile karıştırın ve pürüzsüz, püre şeklinde karışım elde edin.
    • Dikdörtgen bir kek kalıbına streç film kaplayın ve kestaneli karışımı içine düzgünce yerleştirin. Derin dondurucu da dondurun. Buzdolabında bir gün bekledikten sonra kalıptan çıkarın ve fırın telinin üzerine koyun. Altına temiz bir tabak yerleştirin (dökülen çikolataların içine akması için).
    • Üzerini kaplamak için ganajı hazırlayın ve pastanın üzerine, her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Tekrar derin dondurucuya kaldırın.
    • Pastayı servis etmeden 1-2 saat önce buzdolabının alt rafında bekletin. Üzerinedilediğiniz kadar pudra şekeri serpin.
    • Servis tabağına önce bir top vanilyalı dondurma koyun ve biraz erimesini bekleyin. Ardından pastanızdan bir dilim kesin ve üzerine yerleştirin. Dilerseniz birkaç adet nane yaprağı ile süsleyin.
    Dikkat edelim!
    • Kestaneyi kendiniz haşlayıp hazırlamayacaksanız, hazır kestane püresi de kullanabilirsiniz. Hazır püre tatlı olacağı için, içine pudra şekeri eklemeyin.

  • 1 yorum: