19 Aralık 2011 Pazartesi

GREEK HONEY PUFFY AND LOKMA


 GREEK HONEY PUFFS
Malzemeler:
  • 3 su bardağı çok amaçlı un
  • 1 pk. (1 / 4 oz) kuru maya
  • 1 / 2 tatlı kaşığı. kabartma tozu
  • 1 / 2 tatlı kaşığı. kabartma tozu
  • 1 / 2 tatlı kaşığı. şeker
  • 1 / 2 tatlı kaşığı. tuz
  • 1 tatlı kaşığı. viski veya konyak
  • 1-1/2 su bardağı ılık su
  • 1 / 2 bardak ılık su
  • 2 su bardağı kanola yağı ya da mısır
  • Hizmet için toz tarçın ve ceviz
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 çubuk tarçın,
    • 1 su bardağı su
    • 1 / 2 fincan bal
    • Hazırlanması:
      1 / 2 bardak ılık su, maya eritilir ve bir kenara koyun.
      Orta ve büyük karıştırma kabına un, kabartma tozu, kabartma tozu, şeker ve tuz ekleyin.Birleştirmek için iyice karıştırın.
      Kuru maddeler çözünmüş maya, viski, ve 1-1/2 bardak su ekleyin. Elektrikli bir el mikseri kullanarak, hiçbir topaklar meyilli olduğuna emin olun, orta, yüksek hızda 3 dakika meyilli karıştırın. Meyilli naylon ile örtün ve yaklaşık iki saat süreyle sıcak bir yerde yükselmeye kenara koyun.
      Mayalanmış hamuru yükselen iken şurubu hazırlayın. Bir tencerede şeker, kabuk tarçın, su ve bal ekleyin.Şeker tamamen eriyene kadar 5 dakika boyunca kaynatın. Sıcak tutun.
      HAMURU boyutu çift olduğunda, çok sıcak değil, sigara kadar bir tencerede veya derin tavada 2 bardak yağı ısıtın.
      Iki kaşık kullanılması, sıcak yağın içine her puf meyilli bir çay kaşığı dolusu hakkında dikkatlice bırakın. Altın kahverengi oluncaya kadar her iki tarafta bir oluklu kaşık ve yavru kullanarak ponponları açın. Ponponları fazla yağı emer kağıt havlu ile kaplı bir tabak çıkarın.
      Şurubu sıcak ponponları batırın ve sonra hatta pastanelerde şeker, tarçın, zemin ceviz veya serpin. Hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder