31 Ocak 2012 Salı

kuru biberli yoğurtlama


MALZEMELER;
6 ADET KURU BİBER
3 ADET PATATES
 2 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1/2 KG YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
PATATESLERİ SOYUYORUZ  8 PARÇAYA BÖLÜYORUZ  1 BARDAK YAĞI YAPIŞMAZ TAVAYA KOYUYORUZ YAĞ ISININCA ÖNCE PATATESLERİ KIZARTIYORUZ, BİR KABA ALIYORUZ,. 6 ADET KURUTULMUŞ BİBERİ YAĞ DA KIZARTIYORUZ KENARA ALIYORUZ.,
BİR KAP İÇİNE YOĞURDU BOŞALTIYORUZ BAŞKA BİR KAPTA SARIMSAKLARI SOYARAK DÖVÜYORUZ DÖVÜLEN SARIMSAĞA BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ İLE KARIŞTIRIYORUZ SONRA KAŞIKLA SARIMSAKLARI  YOĞURDUN İÇİNE KARIŞTIRIYORUZ BİR ÇIRPICIYLA YOĞURDU KARIŞTIRARAK DAHA YOĞUN HALE GETİRİYORUZ.
SOĞUMUŞ OLAN BİBER VE PATATESLERİ YOĞURTA BOCA EDİYORUZ  ., İSTERSEK ÜSTÜNE 2 ÇORBA KAŞIĞI YAĞI KIZGIN HALE GETİREREK 2 KAŞIK PUL BİBERİ KOYARAK YOĞURTLAMAMIZI SÜSLEYEREK SERVİS EDEBİLİRİZ ., 
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. ooooo şahane bir şey bu Ramazan çok severim ellerine sağlık

    YanıtlaSil