6 Ocak 2012 Cuma

kiremitte balik


MALZEMELER 1 kilo balık 1 kaşık sıvı yağ Tuz Damak zevkinize göre seçeceğiniz balığı ( uskumru, alabalık, palamut, lüfer, çupra, levrek vb.) temizleyip yıkadıktan sonra suyunu süzüp tuzlayın. Balığı kiremite yerleştirin fırınınızın ızgara modunda orta ısıda 15-20 dakika kadar pişirin. Kiremit ısısı balığın diğer yüzünüde pişrececeğinden balığı ters yüz etmenize gerek yoktur. Balığınız yağsız bir balık ise ince bir fırça ile balığın her 2 yüzünede bir miktar sıvı yağ sürmeniz lezzet açısından iyi olacaktır. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. MALZEMELER 1 kilo balık 1 kaşık sıvı yağ Tuz Damak zevkinize göre seçeceğiniz balığı ( uskumru, alabalık, palamut, lüfer, çupra, levrek vb.) temizleyip yıkadıktan sonra suyunu süzüp tuzlayın. Balığı kiremite yerleştirin fırınınızın ızgara modunda orta ısıda 15-20 dakika kadar pişirin. Kiremit ısısı balığın diğer yüzünüde pişrececeğinden balığı ters yüz etmenize gerek yoktur. Balığınız yağsız bir balık ise ince bir fırça ile balığın her 2 yüzünede bir miktar sıvı yağ sürmeniz lezzet açısından iyi olacaktır. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil