BALIK IZGARA
Malzeme:
1 kg balık (Barbunya, palamut, lüfer, uskumru, vs),
1 adet limon,
1.5 kahve fincanı sıvıyağ,
tuz,
Tarif:
Balıklar usulüne uygun olarak temizlenir, yıkanır, tuzlanır. Sularının süzülmesi için bir saat kadar bir kenarda bekletilir.
İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgara üzerine hafifçe yağlanmış balıklar dizilerek pişirmeye başlanır. Balıkların iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır.
Afiyet olsun:
lüfer mükemmel balıktır ellerine sağlık Ramazan .
YanıtlaSilvişnap sevgiler birgün beraber yaparız umarım nasipse :)
Silellerinize sağlık..Balık ızgara nasıl bir nimettir Ya Rabbim :)
YanıtlaSilçok teşekür ederim pabuç:)
Sil