Malzemeler
- 8,9 adet piliç baget
- 1 büyük havuç
- 1 avuç kereviz yaprağı
- 4,5 adet mantar
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye
- 2 çorba kaşığı beyaz şarap
- 3 çorba kaşığı domates püresi
- Tuz, karabiber
- 3,4 çorba kaşığı sıcak su
Yapılışı
- Havucu temizleyip küp küp kesin, kereviz yapraklarını doğrayın
- 2 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın ve sebzeleri içine atıp kavurun
- Küçük küçük kestiğiniz mantarları ilave edip, birlikte kavurmaya devam edin ve suyunu çekince pişen sebzeleri düdüklü tencerenin içine dökün
- Aynı tavaya, kalan 3 çorba kaşığı zeytinyağını dökün, tava zaten sıcak olduğu için zeytinyağı hemen ısınıyor, o yüzden beklemeden biberiye, tuz ve karabiberi döküp arkasından bagetleri tek tek ilave ederek soteleyin
- Soteledikten sonra, düdüklüde bekleyen mantarlı karışıma ekleyin
- Üzerlerine şarap, domates rendesi, suyu ve biraz daha tuz ilave edip kapağını kapatın
- Tencereden buhar çıkmaya başlayınca, altını kısıp 25 dk. kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder