23 Aralık 2011 Cuma

SEBZELİ TAVUK BAGET


 SEBZELİ TAVUK BAGET
Malzemeler
  • 8,9 adet piliç baget
  • 1 büyük havuç
  • 1 avuç kereviz yaprağı
  • 4,5 adet mantar
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye
  • 2 çorba kaşığı beyaz şarap
  • 3 çorba kaşığı domates püresi
  • Tuz, karabiber
  • 3,4 çorba kaşığı sıcak su
Yapılışı
  • Havucu temizleyip küp küp kesin, kereviz yapraklarını doğrayın
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın ve sebzeleri içine atıp kavurun
  • Küçük küçük kestiğiniz mantarları ilave edip, birlikte kavurmaya devam edin ve suyunu çekince pişen sebzeleri düdüklü tencerenin içine dökün
  • Aynı tavaya, kalan 3 çorba kaşığı zeytinyağını dökün, tava zaten sıcak olduğu için zeytinyağı hemen ısınıyor, o yüzden beklemeden biberiye, tuz ve karabiberi döküp arkasından bagetleri tek tek ilave ederek soteleyin
  • Soteledikten sonra, düdüklüde bekleyen mantarlı karışıma ekleyin
  • Üzerlerine şarap, domates rendesi, suyu ve biraz daha tuz ilave edip kapağını kapatın
  • Tencereden buhar çıkmaya başlayınca, altını kısıp 25 dk. kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder