13 Aralık 2011 Salı

alabalık tava

 ALABALIK TAVA
ALABALIK TAVA
6 adet Alabalıkların yüzgeçlerini ve karnını kesip içini ve solungaçlarını çekilerek alınız. İyice temizlenene kadar akar su altında iyice yıkayınız ve süzünüz. Kağıt peçete veya bir bezle balıkların suyu alınız.
Tava’ya 1 fincan sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı tereyağı koyarak kızdırınız. Diğer taraftan balıkları 1 su bardagı beyaz un ile unlayınız ve silkeleyerek fazla unlarından kurtarınız.
Tava’daki yağ iyice kızınca, balıkların sırtları size bakacak şekilde tavaya koyunuz. 5 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve öbür yüzü çevrilip 5 dakika daha bu yüzünü kızartınız.
Ardından balıklar tabağın içine alınır, kenarları isteğe göre süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limon’un suyu ilave edilir. Hazırlanan sos balıkların üzerine dökülür .Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder