19 Aralık 2011 Pazartesi

BAKLA VE BEZELYELİ ENGİNAR SALATASI

MALZEMELER;
2 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet enginar konservesi
bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı limon suyu
8 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı;
1-Enginarları soyup ,kararmamaları için limonla ovun, yarım ay şeklinde doğranmış soğanları baklalarla birlikte sote edin.
2-Dereotlarını ince ince kıyın. Bezelyeleri kaynar suda haşlayın. Körpe enginar konservelerini bol suya çıkarıp süzün.
3-Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp limon suyu , zeytinyağı , pul biber ve tuz ile lezzetlendirin.
Soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz.afiyet olsun ziyaretlerinizi bekliyorum arkadaşlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder