17 Aralık 2011 Cumartesi

kalburabastı


Malzemeler
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Hazırlanışı

-Yoğurma kabında sıvı yağ, süt, irmik, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yapın.
- Hamurdan küçük parçalar kopartın eliniz de yuvarlayıp, rendeye bastırın, içine ceviz koyup kapatın. (hamur rendenin üzerindeyken cevizini koyup kapatırsanız pıtırcıklar fazla bozulmuyor)
-Kalburabastıları yağladığınız fırın tepsisine sıralayın, önceden ısıttığınız fırında 170 derecede pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbet dökün.
- Arada tatlıları ters çevirin şurubu her tarafına geçsin.

Şurup için tencerede 3 su bardağı su ile 3 su bardağı şekeri 5 dakika kaynatın inmesine yakın arzu ederseniz iki üç damla limon sıkıp bir iki taşım kaynatın.

Not: Tatlılarda biri sıcak biri soğuk olacak, eğer kalburabastıları önceden yaptıysanız üzerine sıcak şurup dökeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder