1 adet göbekli marul
1,5 kahve fincanı sirke
1 demet tereotu
3/4 kahve fincanı zeytinyağı
20 adet siyah zeytin
biraz tuz
kısımlarını yaprak yaprak ayırmalı ve bol suda bir kaç defa yıkadıktan sonra bunları yarımşar santim inceliğinde doğramalı sonra da doğranmış bu marullara, yine yıkanmış ve kıyılırcasma ince kesilmiş 1 demet tereotu ilâve ederek hepsini iyice bir karıştırmalı sonra da bunları büyükçe bir tabağa döşemelidir.
2) Sonra küçük bir kâseye 1 miktar tuz 1,5 kahve fincanı sirke ile 3/4 kahve finvanı da zeytinyağı koyarak, hepsini iyice bir çalkaladıktan sonra tabaktaki salatanın üstüne müsavi bir şekilde gezdirebiliriz istersek zeytin ve havuç ilave edebiliriz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder