25 Aralık 2011 Pazar

PATATES YEMEĞİ

MALZEME;
4 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
1/2 BARDAK SIVI YAĞ
1 ADET HAVUÇ
1 ADET YEŞİL BİBER
1 PK ET SUYU
1 KAŞIK SALÇA
2 ADET DOMETES
TUZ
YAPILIŞI;
Önce 4 adet patatesleri küp küp kesiyoruz. soğanı ince ince doğruyoruz, yeşil biberi uzunlamasına 8 e bölüyoruz havuçu yuvarlak şekilde  kesiyoruz , patesi süzgeçte yıkıyoruz bir kenarda beklerken tencereye yağ koyuyoruz yağ ısınınca soğan , biberleri havuçları koyarak soteliyoruz . patatesleri tencereye koyarak sotelemeye devam ediyoruz 5 dakika soteleyince soğanlar yumuşayınca salçayı ilave ediyoruz . 2 dakika   daha karıştırıyoruz . verendelediğimiz dometesleri koyuyoruz tuz ve  et suyunu ilave ediyoruz 4 dakika daha soteleyince  2.5 su bardağı sıcak suyu koyarak orta ateşte kapağını kapatarak 20 dakika pişiriyoruz . afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder