17 Aralık 2011 Cumartesi

HAVUÇLU KEK

Malzemeler
1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 avuç dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
3 adet yumurta
aldığı kadar un
Hazırlanışı : Yumurta ile şekeri iyice çırpalım. Rendelenmiş havucu biraz sıkarak suyunu alalım. Havuç, sıvı yağ, dövülmüş ceviz ve tarçını da yumurtaya ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. En son un ile birlikte kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim. Karışımı yağlanmış kalıba dökelim ve önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında pişmeye bırakalım. Yaklaşık yarım saat sonra kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder