14 Aralık 2011 Çarşamba

SOĞAN DOLMASI

Malzemeler;
8 adet orta boy soğan
 yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım demet dereotu
yarım demet taze nane
yarım demet maydanoz
yarım su bardağı pirinç
tuz, şeker, karabiber
Yapılışı;
1- Soğanların kabuklarını soyun. içlerini oyarken ve pişirirken dağılmamaları için püşküllü tarafını çok ince kesin. içlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla  oyun.
2- Soğanların içinden çıkan parçaları mutfak robotunda incecik kıyın . Zeytin yağı ile kavurun , tuz ve şeker ekleyin .
3- Yeşillikleri ayıklayın . incecik kıyın . kavrulan soğanları ateşten alın . Tuz , karabiber, pirinç ve yeşillikleri ekleyip karıştırın. hazırladığınız içi soğanlara doldurun . 1.5 su bardağı su ekleyip kısık ateşte  50 dakika pişirin afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder