13 Aralık 2011 Salı

ZEYTİN GARNİTÜRLÜ PİLİÇ BUDU

MALZEMELER;  200 gr taze mantar 
 4 çorba kaşığı soya yağı
1 su bardağı tavuk suyu, 8 adet tavuk baget
 2 adet kuru soğan
4 adet küp küp doğranmış dometes
2 çorba kaşığı taze fesleğen
100 gr siyah zeytin
2 diş sarımsak
ve tuz
Yapılışı;
1 Kuru soğanı kuşbaşı doğrayın., dometesleri soyup çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde kesin. mantarları ıslak bir bez ile silip küçük parçalara ayırın..
2 Piliç bagetlerini soya yağında  ters düz ederek çevirin . soğanları ilave edip öldürün . mantarları ilave edip 2 dakika  daha çevirin .
3 Dometesleri , tavuk suyunu , doğranmış sarımsağı ve doğranmış fesleğeni ileve , tuz ile lezzetlendirin . 20 dakika pişirin afiyert olsun benim sitemi izlemeye devam edin lütfen teşekürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder