13 Aralık 2011 Salı

YOĞURT ÇORBASI

 YOĞURT ÇORBASI

Yoğurt çorbası malzemeleri (5 kişilik)

  • 3 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 avuç tel şehriye / arpa şehriye
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane

Yoğurt çorbası tarifi

Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.
Bu güzel ta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder