Yemek Tarifi
Pasta İçin Malzemeler 125 gr margarin 3 yumurta, kabartma tozu 1 su bardağı tozşeker 1.5 su bardağı un 40 gr kıyılmış fındık 1 kahve fincanı yoğurt 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu Krema için3 yaprak jelatin, 1 limon 3 yemek kaşığı ılık su 200 gr çilekli yoğurt 2 paket toz krem şanti 1.5 su bardağı soğuk süt ve pudraşeker 3 yemek kaşığı çilek reçeli ve 10 çilek 1 kahve fincanı meyve likörü | |
ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ Yumurtaları şekerle çırpın. Margarini eritip ılıtın ve karışıma ekleyin. Yoğurt, un, kabartma tozu ve kıyılmış fındığı ilave edin. Limon kabuğunu ekleyip çırpın. Kelepçeli bir kek kalıbının tabanını yağlayın. Hamuru kalıba döküp sıcak fırında 25 dakika pişirin. Jelatini 3 yemek kaşığı ılık suda bekletip yumuşatın. Limonu yıkayıp kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Limon kabuğu, suyu, pudraşekeri ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Jelatini yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın ve 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpıp yoğurtlu kremaya ilave edin. Çilek reçelini ve küçük küçük doğranmış taze çilekleri ekleyip hafifçe karıştırın. Kek likörle ıslatıldıktan sonra hazırladığınız kremayı kek üzerine yayın. Pastayı 2-3 saat buzdolabında bekletip kelepçeli kalıbı çıkarın. Taze çilek dilimleriyle süsleyip pasta servis tabağına alın. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder