13 Aralık 2011 Salı

emek Tarifi

  •  ÇERKEZ BÖREĞİ
    Malzemeler
    • 3,5 Su bardağı un (500 gr)
    • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 Adet yumurta sarısı
    • 2 Çay kaşığı tuz
    • 20 Gr yaş maya
    • 1 Çay kaşığı şeker
    • Yarım su bardağı süt
    • 150 Gr uzun ince dilimlenmiş çerkez peyniri
    • İÇ İÇİN:
      • 250 Gr kıyma
      • 4 Adet yeşil biber
      • 2 Adet kuru soğan
      • 3 Diş sarımsak
      • 1 Demet maydanoz
      • YAPILIŞI;

        HAZIRLANIŞI

        Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritin. Tüm hamur malzemelerini (yumurta sarısı hariç), yarım su bardağı sütü ve erittiğiniz mayayı da katıp; yoğurun, yumuşak bir hamur yapın ve 15 dk daha yoğurun. Hazırladığınız hamuru, üstünü bir bezle kapatarak, 45 dk bekletin. Tekrar yoğurun ve 15 dk daha bekletin. Soğan, maydanoz ve sarımsakları robotta kıyın. Kıymaya hazırladığınız soğan karışımını ve ince kıydığınız biberleri ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Mayalanmış hamuru, biri büyük olmak üzere, iki parçaya ayırın. Büyük parçayı merdaneyle açın ve yağlanmış tepsiye yayın. Hazırladığınız kıymalı harcı, hamurun üzerine serin ve ince uzun kesilmiş çerkez peynirlerini, kıymanın üzerine yerleştirin. Ayırmış olduğunuz daha küçük hamuru da merdaneyle açın ve böreğinizin üstünü kapatın. Yumurta sarısını hamurun üzerine fırçayla sürün. Böreğinizi, önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 45 dk pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Çerkez böreğiafiyet olsun.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder