5 ADET PATATES
1 DEMET HİNDİBAĞI
1 FİNCAN ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI HARDAL
1 KASE KIRMIZI LAHANA
4 TANE YEŞİL SOĞAN
4 ADET SİYAH ZEYTİN
LİMON SUYU
SİRKE
TUZ
YAPILIŞI;
Patatesleri bol suda haşlayın ve soğutun. hindibağını ayıklayıp kaynar suda haşlayın. Haşlamış olduğunuz hindibağını iyice sıkın. , ince ince doğrayın. Patatesleri küp küp doğrayın. Kıyılmış lahanayı, ve yeşil soğanları koyup harmanlayın. tuz zeytinyağı , sirke, limon ve hardalı karıştırın.Salatanın üzerine gezdirin . Siyah zeytin ile süsleyip servis yapın. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder