15 Aralık 2011 Perşembe

MOR HAVUÇ KAPUSKASI

MALZEMELER
1 kaşık nane
4 adet mor havuç
1 baş soğan
1/2 kg. orta yağlı kıyma
1 baş sarımsak
3 bardak su
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 su bardağı pirinç
2 kaşık tereyağı
Tuz

YAPILIŞI
Kıyma biraz tuz eklenerek suyu çekinceye kadar kavruluro Yağ ilave edilir. Doğranmış soğan, sarımsak, kabukları kazınmış ve 1/2 cm. kalınlığında halka şeklinde doğranmış havuçlar, tencereye konulur. Üç bardak kaynar su eklenerek havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pirinç yıkanıp kaynamakta olan malzemenin üzerine dökülerek suyunun çekilmesine kadar önce harlı, sonra da hafif ateşte pişirilir. Ateşten alınıp üzerine nar ekşisi eklenerek bir kez karıştırılır ve demlenmeye bırakılır. istersek fasülye ilave edebiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder