17 Aralık 2011 Cumartesi

Tencerede rosto


Malzemeler
4-6 kişi için
  • 1 adet tüm bonfile ya da kontrfile
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • tuz
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritin. Eti ilave edin ve orta ateşte her tarafı kızarıncaya kadar çevirin. Sonra kapağını sıkıca kapatıp, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar çok kısık ateşte pişirin. Pişme süresi boyunca kapağı hiç açmayın. Servis yaparken tuz ilave edin. Hepsi bu kadar.
Pişme süresi: az pişmiş arzu ederseniz 35 dakika, medium için 45 dakika, iyi pişmiş için 60-70 dakika civarındadır.
Sos tarifi: (2)Eti çıkardıktan sonra tencereye 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz ve bir su bardağı kırmızı şarap ilave edin. Harlı ateşte çırpma teli ile karıştırın. İyice kaynayıp kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvamını ayarlamak için biraz su ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder