13 Aralık 2011 Salı

 Mercimekli karnıyarık
Mercimekli karnıyarık malzemeleri
       1 su bardağı yeşil mercimek
       4 patlıcan
       1 orta boy soğan
       4 domates
       1 yemek kaşığı domates salçası
       1 yemek kaşığı zeytinyağı
       1 diş sarımsak
Üzeri için
           Maydanoz
        • Mercimekli karnıyarık hazırlanışı
        • Mercimekli karnıyarık:  Patlıcanların üzerine fırçayla ayçiçeği yağı sürüp fırının ızgarasında yumuşayıncaya kadar pişirin. Mercimekleri haşlayın. Sarımsağı ince kıyın ve tavada zeytinyağında kavurun. Ufak doğranmış soğanı ekleyip karıştırın. 3-4 dakika sonra ince kıyılmış domatesleri ve salçayı ilave edin. Haşlanmış mercimekleri harca ilave edin. Yumuşayan patlıcanları ortalarından açıp içlerine harcı doldurun. Fırın kabına yerleştirip 15 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder